Vacature

Business Development Manager Solutions

Referentie: 2186

Update: 15-07-2022

Illy

Ilham Reffaki

Uw Contactpersoon

Solliciteer nu

Functieomschrijving

- Het in kaart brengen van de verschillende markten waarin het bedrijf aanwezig is of kan zijn met als doel marktevoluties waar te nemen en potentiële nieuwe klantenoplossingen te ontdekken waarvoor het bedrijf een onderscheidende oplossing kan uitwerken. - Het in dialoog gaan met (potentiële) klanten ten einde het bedrijf te positioneren als de juiste partner voor de ontwikkeling en realisatie van de gedetecteerde noden. - Het bezoeken van beurzen en het leggen van contacten met sector experten ten einde nieuwe inzichten en knowhow te ontwikkelen en/of hen te kunnen “gebruiken” voor het realiseren van potentiële introducties. Moet de Ambassadeur zijn van het bedrijf op beurzen en sector fora. - Het realiseren van de nieuwe sales voor de divisies Compounds en Indurub. - Het uitbouwen van een feasability model ten einde de haalbaarheid op technisch en economisch vlak van nieuwe projecten correct te kunnen inschatten. - Het coördineren en motiveren van een team van vier commerciële medewerkers. - Het opzetten van de nodige rapportering en uitwisselen van informatie met betrekking tot nieuwe markt tendensen naar het senior management van het bedrijf.

Profiel

- Behaalde een diploma Industrieel Ingenieur Chemie, Master in Chemie. - Beschikt over een goede talenkennis Nederlands, Engels en Frans. Engels is de bedrijfstaal voor de internationale contacten. - Heeft 5 à 10 jaar professionele ervaring. - Weet key parameters van business development te combineren met technische kennis en met een nieuwsgierigheid om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. - Beschikt over goede social skills om een succesvolle interactie met een breed portfolio aan stakeholders uit te bouwen. - Kan de financiële haalbaarheid en correcte pricing van nieuwe initiatieven berekenen en correct inschatten en kan hierover op een adequate manier rapporteren en communiceren. - Is bereid om regelmatig te reizen naar het buitenland.|- Een familiale gediversifieerde bedrijvengroep waar entrepreneurship en innovatie vooraan staat en waar jij het verschil kan maken. - Je komt terecht in een zeer gezond en groeiend bedrijf met een no nonsens cultuur dat snel en creatief inspeelt op vragen naar technische producten en oplossingen. - In deze uitdagende gevarieerde functie maak je deel uit van het management van de organisatie, waar eigen inbreng en initiatief sterk worden gewaardeerd. - Naast flexibele arbeidsvoorwaarden en 32 dagen verlof (20+12 ADV) bieden wij een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met jouw achtergrond en ervaring aangevuld met een bedrijfswagen, gsm, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, onkostenvergoeding, mogelijkheid tot telewerken en een CAO90 bonusregeling.

Wij bieden

Ik wil deze job!

Bel ons op bovenvermeld nummer voor een afspraak of vul onderstaand formulier in en we contacteren je heel binnenkort!

In onze privacyverklaring informeren we je over de gegevens die wij verzamelen wanneer je onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, hierbij zijn de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden van toepassing.