Vacature

R&D Engineer Boots

Contracttype: Dagwerk

Referentie: 2185

Update: 15-07-2022

default

Selena Vanherreweghe

Uw Contactpersoon

Solliciteer nu

Functieomschrijving

- Je weet in te spelen op de behoeftes van klanten (retailers en eindklanten) en bent verantwoordelijk voor het uitwerken van het concept en de elementen van een nieuwe ontwikkeling of verbetering op basis van de input van in en externe stakeholders. - Je begeleidt het proces van ontwikkeling, innovatie en veiligheidstesten, je bewaakt de scope, de timing, het budget en de communicatie met diverse partners. In overleg met de technische dienst en productie bereid je pilot en serieproductie voor. - Je hebt aandacht voor de hoge eisen van de markt op het gebied van veiligheid, comfort, kwaliteit en duurzaamheid en tracht telkens de lat hoger te leggen. Je houdt hierbij rekening met de geldende normeringen. - Je documenteert de uitgevoerde werken, staat in voor de borging van de opgedane kennis en zorgt voor interne kennisdeling. - Je houdt voeling met de markt, plukt ideeën vanuit diverse sectoren en detecteert nieuwe productontwikkelingen en -verbeteringen. Via beurzen en onderzoeksinstellingen blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste technologische evoluties binnen jouw expertisedomein. - Je krijgt de nodige autonomie en rapporteert aan de SDE Manager (Sustainability, Development & Engineering Manager).

Profiel

- Je genoot een hogere opleiding in een chemische of technische richting en hebt minstens 3 jaar ervaring in een ontwikkelingsafdeling. - Een ruime technische kennis en expertise zijn onontbeerlijk voor deze functie. - Je bent goed gestructureerd, onderzoeks en actiegericht en beschikt over goede projectmanagement skills. - Verder beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden die je in staat stellen complexe informatie te vertalen naar interne en externe stakeholders. - Je bent intellectueel nieuwsgierig en hebt een hands on mentaliteit. - Je zin voor initiatief en doorzettingsvermogen stellen je in staat om vernieuwing uit te dragen doorheen de organisatie. - Je hebt een rationeel kritisch beoordelingsvermogen en denkt probleemoplossend met oog voor kwaliteit en detail. - Je vlotte communicatievaardigheid stimuleert samenwerking en overleg. - Je hebt een goede kennis van het Engels. Kennis van het Frans en/of Duits is een plus.

Wij bieden

- Een grote uitdaging eigen aan deze sleutelfunctie en de technische uitdaging van de organisatie, waar je intern én bij klanten het verschil kan maken. - Je komt terecht in een boeiende omgeving met een no nonsense, innovatieve en dynamische bedrijfscultuur. Je maakt deel uit van een topbedrijf, wereldwijd actief in een boeiende nichemarkt die constant in ontwikkeling is. - De bedrijven binnen de bedrijvengroep beschikken over een breed palet aan kunststof en rubber technologieën en verwerken een breed palet aan high end kunststoffen. - Je kan rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket aangevuld met ruime extralegale voordelen in functie van jouw ervaring en competenties.

Ik wil deze job!

Bel ons op bovenvermeld nummer voor een afspraak of vul onderstaand formulier in en we contacteren je heel binnenkort!

In onze privacyverklaring informeren we je over de gegevens die wij verzamelen wanneer je onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, hierbij zijn de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden van toepassing.