Vacature

Preventieadviseur

Contracttype: Dagwerk

Referentie: 2601

Update: 19-07-2023

Daphne2

Daphne Priem

Uw Contactpersoon

Solliciteer nu

Functieomschrijving

- Je voert indienststellingen en risicoanalyses uit, werkt mee aan het jaaractieplan, en geeft advies inzake veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk; - Je onderzoekt gevaarlijke situaties, gevaarlijke handelingen, ongevallen en veiligheidsincidenten. Je geeft advies over maatregelen ter voorkoming en volgt deze mee op; - Je voert taken uit zoals EHS rondgangen, interne audits, training en communicatie. Je werkt mee interne EHS procedures uit en helpt mee bij de implementatie ervan; - Je doet verbetervoorstellen m.b.t. veiligheid en gezondheid; - Je vervult een voorbeeldfunctie in de organisatie op vlak van EHS door het EHS beleid op de werkvloer uit te dragen, te monitoren en gepaste acties te ondernemen; - Je kent de van toepassing zijnde veiligheidswet en regelgeving en past deze toe in je dagelijkse taken. Je volgt de evoluties binnen het domein van veiligheid op; - Je verhoogt het bewustzijn m.b.t. veiligheid en KAITEKI en verhoogt de veiligheidscultuur, o.a. door het aanspreken en motiveren van medewerkers tot veilig en milieubewust gedrag. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen in het bedrijf;

Profiel

- Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma in een wetenschappelijke of ingenieur richting of gelijkwaardig door ervaring; - Je bent minimum in het bezit van een attest preventieadviseur niveau 2; - Je werkt nauwkeurig, resultaatgericht, plant en organiseert op een efficiënte wijze; - Je bent analytisch ingesteld en een echte problem solver en neemt beslissingen; - Je beschikt over effectieve communicatie- en presentatievaardigheden en bouwt vlot een netwerk uit op verschillende niveaus in de organisatie; - Je bent creatief en hebt een mindset om continu te verbeteren; - Je neemt verantwoordelijkheid en eigenaarschap op en je bent stressbestendig; - Je hebt een praktische kennis van het Engels (gesproken en geschreven); - Je hebt een basis kennis van MS Office.

Wij bieden

- Een voltijdse tewerkstelling van onbepaalde duur; - Een boeiende job in een gevestigd, internationaal bedrijf en een veilige werkomgeving; - Een marktconforme verloning, aangevuld met extralegale voordelen; - Je maakt deel uit van een team waarbinnen ieder zich kan ontwikkelen volgens zijn/haar specialisatie en waarbinnen kennis kan uitgewisseld worden; - Kansen om je optimaal te ontplooien, tal van doorgroeimogelijkheden en je wordt gecoacht met enthousiasme; - Je bouwt een netwerk uit met EHS afdelingen in andere MCAM sites en externe partners (overheden, instanties, …); - Je komt terecht in een geweldig team waarin alle leden op ieder moment op elkaar beroep kunnen doen.

Ik wil deze job!

Bel ons op bovenvermeld nummer voor een afspraak of vul onderstaand formulier in en we contacteren je heel binnenkort!

In onze privacyverklaring informeren we je over de gegevens die wij verzamelen wanneer je onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, hierbij zijn de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden van toepassing.